Sloten vervangen

Het is ons vast allemaal wel een keer overkomen. In de haast de deur achter je dichttrekken en dan meteen het besef; “mijn sleutel ligt nog op het kastje in de hal.” En je zal net zien de buren niet thuis en niemand in de buurt die een reservesleutel heeft. Dan zit er niets anders op dan de slotenmaker bellen en sloten vervangen.

Deurbeveiligen.nl doet sloten vervangen. Of dit nu is omdat je, je sleutel binnen bent vergeten of omdat oude sloten aan vervanging tot zijn.

Overwegingen voor het vervangen van je sloten

Naast de hierboven staande situatie zijn er nog andere situaties waarin het verstandig is om je sloten te laten vervangen. Ben je net verhuisd dan is het aan te raden om je sloten te vernieuwen. Het is immers onzeker wie mogelijk nog toegang heeft tot de vorige sleutels. Hoewel de kans op misbruik gering lijkt, is het geruststellend om precies te weten hoeveel sleutels er circuleren en wie ze bezit.

Zelfs tijdens een renovatie, wanneer je tijdelijk sleutels aan werklui hebt uitgeleend, is het aan te bevelen om achteraf je sloten te vervangen. Het brengt een gemoedsrust met zich mee, al is het maar om onvoorziene situaties te vermijden. Zijn je sleutels gestolen of heb je je sleutels verloren dan is het van vitaal belang om je sloten te vernieuwen. Dit geldt vooral als je persoonlijke informatie aan de sleutels kan worden gelinkt.

Sloten vervangen

Slecht functioneren van sloten

Een slecht werkend slot kan diverse oorzaken hebben, zoals slijtage, afstelling of gebrek aan onderhoud. Als slijtage de boosdoener is, is vervanging van het slot de enige oplossing. Wacht je te lang, dan zal het slot uiteindelijk volledig vastlopen. Het gevolg is dat het slot steeds lastiger te bedienen wordt. Je hebt steeds meer kracht nodig om de sleutel om te draaien. Aangezien dit proces meestal geleidelijk verloopt, merk je het nauwelijks op en raak je eraan gewend, totdat het slot plotseling faalt of je sleutel afbreekt in het slot.

Als je het slot net zo makkelijk omdraait als de deur geopend is als dat hij in het slot zit, dan is de afstelling van de deur met het kozijn goed. Is dit niet het geval stel je deur dan opnieuw af. Dit is een redelijk eenvoudige klus wat je vaak zelf kunt oplossen.

Offerte aanvragen voor het vervangen van sloten

Als het slot net zo moeilijk omgedraaid kan worden wanneer de deur open is als wanneer deze gesloten is, dan is het hoog tijd om het slot te vervangen. Wanneer je toch bezig bent met het vernieuwen van je sloten, laat je dan goed informeren. Zo kun je veilige sloten verkrijgen die aan jouw behoeften voldoen. Vraag nu je offerte aan bij deurbeveiligen.nl